Дисни взима връх в стрийминг войните с Netflix

мин. четене

Disney изпревари Netflix по брой платени абонати и се кани да пусне нова услуга за стрийминг, поддържана от реклами в САЩ още този декември. Фирмата отчете 221,1 млн абоната в своите 3 стрийминг платформи в началото на юли. По тези показатели Disney изпреварва Netflix, който от година насам губи клиенти и значителни пазарни дялове.

Животът в условията на пандемия даде тласък на стрийминг услугите, но свалянето на ограниченията не пречи за привличане на нови клиенти. Компанията добави 14,4 млн нови абонати към Disney+ през изминалото тримесечие, много от които извън САЩ. Това е повече от очакванията на анализаторите, съобщи Ройтерс.

„Това е ключов момент в стрийминг войните. А Disney има повече място за растеж от основния си съперник Netflix“, каза Паоло Пескаторе, анализатор в PP Foresight.

Netflix загуби близо 1 млн. акаунта през последното тримесечие, оставяйки с общия брой абонати на 220,67 милиона.

Планове за още развитие

Шефовете на Disney не очакват повишаването на цените да отблъсне клиентите в дългосрочен план и дори предвиждат силен интерес от компании, които да рекламират в новата услуга. Печалбите от абонати на Disney дойдоха на сериозна цена, като стрийминг бизнесът загуби 1,1 млрд долара през изминалото тримесечие, а се очаква загубите да достигнат връх тази година.

Силен сезон обаче бележат

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: