Netflix вероятно ще ограничи споделянето на пароли и профили

мин. четене

Netflix може най-накрая, всъщност този път наистина, да се наложи да ограничи споделянето на пароли и профили. Във вторник стрийминг гигантът обяви в писмо до акционерите, че вместо да печели, губи абонати - за първи път от десетилетие.

За да бъдем точни: 200 000 абонати са напуснали платформата. Освен това компанията прогнозира, че нейната клиентска база ще продължи да се свива - от 221,64 милиона през това тримесечие, до приблизително 219,64 милиона души през следващото.

След публикуването на писмото акциите на Netflix паднаха, като стойностите се намалиха с повече от 25%, пише Gizmodo. Компанията до голяма степен обвинява конкуренцията и досегашния си успех (т.е. не са останали нови клиенти) за загубите.

„Нашият относително висок достъп до домакинствата, като включим големия брой домакинства, споделящи акаунти – в съчетание с конкуренцията, създава пречки за растежа на приходите“, пише Netflix в писмото.

Компанията също така изчислява, че в освен над 222 милиона абонати, които плащат, още 100 милиона домакинства се наслаждават на съдържанието в Netflix чрез споделяне на пароли, което допринася за загубите. В отговор компанията заплашва да наруши споделянето на пароли, заявявайки, че работят върху „монетизирането на споделянето от няколко домакинства“.

Така че, ако искате да имате достъп до това сладко оригинално съдържание на Netflix в бъдеще, може би е време да се откажете от данните за вход на вашия приятел на приятел? Нито подкрепяме, нито отричаме тази идея…

И накрая, както при всяко добро корпоративно съобщение, Netflix приписа част от загубите върху фактори извън своя контрол. В писмото се изброяват: „бавният икономически растеж, нарастващата инфлация, геополитическите събития като нахлуването на Русия в Украйна и някои продължаващи проблеми заради коронавируса“. От Netflix заявиха, че са загубили около 700 000 абонати, когато услугата беше спряна в Русия.

За автора:

Никола Симеонов

Градът ражда красота, вълнение, спокойствие и музика. Едновременно. Обичам да потъвам в това море от звуци и разкази, прокраднали се от ъглите, малките недодялани улички, широките булеварди със свистящи коли-електрони. Градът е голям, като света и малък като него. Хората се търсят в града, в автобуса, в трамвая. Искам да им помогна да се намерят, чрез историите, които самите те не знаят, че мог...

Виж профила

Още по темата: