5 фантастични "златни" сериала по HBO, които не са за изпускане

Есента дойде внезапно и ни прибра вкъщи, където любимото ни занимание е да гледаме сериал, достатъчно добър, че да ни прикове пред телевизора. Ето и една качествена селекция от филмови заглавия, отличени с редица международни награди, включително Еми и Златен глобус.

Велика (The Great)

Макар и очевидно исторически неточен в сравнение със стария филм с Марлене Дитрих по темата, „Велика“ е фантастично забавна глупост, за което създателите ни предупреждават още от самото начало, позиционирайки намигващото “an occasionally true story” след шапката на всеки нов епизод. В главната роля откриваме шеметната Ел Фанинг, която прави едно доста странно и същевременно изключително забавно превъплъщение на Екатерина Велика – небезизвестната руска императрица, останала в историята като една от най-мощните владетелки. До нея метафорично и буквално застава Никълъс Холт в ролята на император Петър III, който ви идва направо да ошамарите.

Сериалът като цяло е доста забавен, понякога шокиращ или ужасяващ, а често – просто откачен. Катрин е построена по доста интересен начин героиня – тя хем е умна, хем глупава, понякога гениален стратег, понякога се оплита в собствените си паяжини, но винаги се движи в устрем от една сляпа, често безумна решителност. Сравнително скоро продукцията на Hulu пусна чакания от мнозина втори сезон, който с кеф може да си пуснете в HBO Go.

Още златни предложения...


Още по темата: