"Аватар" 2 - с по-различно послание от очакваното

мин. четене

Още една легенда от екрана се завръща с дългоочакваното си продължение. След 13 години пауза, втората част на блокбъстъра „Аватар“ - "Пътят на водата" ще тръгне по кината през декември като акцентът е малко по-различен. Историята, която омагьоса света преди десетилетие, ще продължи с естественото развитие на главните герои - Джейк Съли и Найтири (в ролята е Зоуи Салдана), които вече са родители.

„Тази любовна история се разви“, каза актьорът Сам Уорингтън за „Аватар 2: Пътят на водата“, в който той играе главната роля на Джейк. Той и партньорката му разгръщат идеята за семейството на няколко различни нива, отбелязва Ройтерс. Семейството като избор, като подбор на партньор, като изграждане на доверие и като сливане в общата кауза.

Паралелно с "Аватар" 2 "Дисни" пусна и римастър-версия на оригинала от 2009 г, който тръгва по кината този петък.

„Аватар“ е най-касовият филми за всички времена с печалба от 2,8 милиарда долара от продажби по света. Още по-вълнуващото за феновете е, че до 2028 г. са планирани 4 филма от вече създадената поредица-франчайз, за която режисьорът Джеймс Камерън има доста работа. Той изхвърли черновата на  сценария на „Аватар 2“ и започна напълно нов. Той се включил в създаването на новия сюжет на, както се шегуват "Аватар" 1,5, защото е знаел какво послание иска да остави на света. 

Ако сте пропуснали:

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: