Дюн 2 - най-доброто тепърва предстои

мин. четене

След касовия успех на първата част от екранизирането на "Дюн" от Legendary Pictures и  Warner Bros се фокусират върху това да отговорят на високите очаквания на феновете.

Първият филм от екранизирания роман на Франк Хърбърт спечели от боксофиса над 400 млн. долара и завоюва сърцата на зрителите с впечатляващата кинематография и саундтрака на Ханс Цимер. Филмът получи 83% оценка от феновете в сайта Rotten Tomatoes и 90% рейтинг от критиците, както и шест награди "Оскар". Затова и на продуцентите им отне по-малко от седмица след пускането по кината на първия филм, да дадат зелена светлина на работата по продължението.  

Отсега е ясно, че филмът ще се конкурира в уикенда преди Деня на благодарността с поне още няколко успешни поредици - като "Игрите на глада" на Lionsgate, като се очаква да излезе на 17 ноември 2023. 

Според Deadline договори за участие имат  актьорите Леа Сейду (участвала в последните два филма за Джеймс Бонд) в ролята на Лейди Марго, както и Флорънс Пю („Малки жени“ и „Черната вдовица“), Кристофър Уокън ( „Ловецът на елени“„Хвани ме, ако можеш“, „Истински романс“ и „Криминале“)и Остин Бътлър ( „Елвис“).

Същевременно Тимъти Шаламе, Ребека Фъргюсън, Зендея, Хавиер Бардем и Джош Бролин се завръщат във втората част, както и Стелан Скарсгард в ролята на емблематичния злодей барон Владимир Харконен. Дейв Батиста, който нашумя в поредицата "Пазителите на галактиката" на Марвъл също ще участва втория филм на Вилньов.  През Variety, Ханс Цимер сподели, че вече работи по музиката на втория филм. "Моята работа е да си представям това, което режисьорите не са могли да си представят", казва той. 

Снимките основния екип предстои да стартират в Будапеща следващата седмица – на 21 юли, докато в същото време в началото на месеца имаше предварителни снимки в Алтиволе, Италия.  

Отделно вече се работи и по телевизионна поредица Dune: Sisterhood, която основно ще проследява сюжетната линия на ордена на Бин Джезърит. 
 


Още по темата: