Еди Редмейн ще играе сериен убиец във филм на Netflix

мин. четене

Очакваме с нетърпение The Good Nurse на Netflix да се появи през излезе септември. Филмът е по действителен случай и разказва историята на серийния убиец Чарлз Кълън, наричан от медиите „ангелът на смъртта”, в чиято роля ще видим Еди Редмейн. 

Сценарият е по едноименна книга на Чарлс Грейбър (The Good Nurse: A True Story About Medicine, Mayhem, and Murder). Режисьор е Тобиас Линдхолм, а Джесика Частейн ще влезе в ролята колежка на Кълън, който работи като медицинска сестра, която помага на полицията да го залови.

Предполага се, че жертвите му са повече от 300, но е доказано, че е убил около 40 души.  

Звездата „Фантастични животни” (можем да гледаме поредицата по HBO MAX) е изключително добър в представянето на образите в дълбочина. Ролите му са запомнящи се, а образите – почти винаги специфични. 

“Винаги съм участвал в големи продукции, приличащи на симфония. Продукции, в които всеки актьор е един инструмент. Този филм е по-скоро като джаз импровизация”, казва Редмейн в интервю за Vanity Fair. И той, и Джесика Частейн споделят, че отдавна имат желание да работят по съвместен проект. „И двамата сме с лунички и червенокоси и винаги сме искали да работим заедно", казва актрисата.

 


Още по темата: