Евън Рейчъл Ууд разказва за травмата от връзката си с Мерилин Менсън във филм

мин. четене

Зрителите на HBO Max, вече могат да видят „Възраждането на феникса“ -  документален филм от две части, продуциран и режисиран от Ейми Бърг („Случаят на Аднан Сайед “), който изследва събитията около скандалната връзка на Евън Рейчъл Ууд и Мерилин Менсън. Продукцията следва разказа на актрисата, която споделя опита си на оцеляла след домашно насилие. Тя търси справедливост, лекувайки раните на други потърпевши през своята собствената история.

Почти десетилетие след като се е откъснала от токсична връзка, Евън Рейчъл Ууд е съавтор и успешно лобира за приемането на „Закона за Феникс“, който удължава давността за случаите на домашно насилие в Калифорния. Ууд смело използва собствения си опит, за да придаде видимост на проблема  - не само за себе си, но и в знак на солидарност с всички, минали през подобна травма.

„Възраждането на феникса“ изследва често неразбраните аспекти на домашното насилие, като извежда на светло многото фактори, които пречат на потърпевшите да споделят открито историите си, а същевременно се борят с години с ехото от преживяното и с емоционалната травма.

На 18-годишна възраст Ууд попада в полезрението на тогава 37-годишния Брайън Уорнър, който светът познава като Мерилин Менсън. Привлечена от неговия статус, имидж на рок икона и увереността му, тя започва връзка с него, която продължава повече от четири години. С напредването на отношенията им Ууд се превърща от тийнейджър, поласкан от вниманието на звездата, до млада жена, ужасена от мъжа, който твърди, че я обича, докато я подлага на ескалиращо емоционално, физическо и сексуално насилие. Поглеждайки назад, днес Евън вижда модела на поведение и тактиките за потискане и контрол, подобни на тези, изпитани от други хора, които споделят своите истории за мъчителни преживявания с Уорнър.

Продължава на страница 2...


Още по темата: