Как кралицата на веганската кухня се превърна във "веган беглец"

мин. четене

Aко има нещо, което Netflix прави изключително добре, това са документалните филми. Рецептата работи отлично - неoбходими са почти невероятна история, състав от странни герои и голяма конспирация. Готово, имаме всички съставки за още един мега хит. И точно това получаваме от Bad Vegan, поредицата, която няма да ни предложи готварски рецепти, нито нравствени поучение защо е добре да не се консумират храни с животински произход

На фокус е историята на знаменитата ресторантьорка Сарма Мелнгайлис, създала заведенията Pure Food and Wine и One Lucky Duck, някога приветствана като кралицата на веганската кухня.

По-късно обаче тя се превръща във "веган беглец".

Как става това? Всичко започва когато Сарма среща Антъни Странгис (известен и като Шейн Фокс) в Twitter. Началото на края. Bad Vegan начина, по който тя е била манипулирана и "промита" от него. Антъни я примамва с обещания за шеметно богатство, като я убеждава, че държи ключа към сбъдването на всяка нейна мечта.

Под негово влияние Мелнгайлис започва да източва средствата от сметките на ресторанта си и да насочва парите към Шейн Фокс.

Той обещава, че е способен да направи всичко - от разширяване на нейната хранителна империя до обезсмъртяване на любимия ѝ питбул. Но само ако тя се подчинява на всяка негова молба без въпроси. И тя го прави. Дотолкова, че в крайна сметка затваря ресторанта си Pure Food and Wine през 2015 г., след като персоналът напуска масово поради неизплатени заплати.

След като са откраднали близо 2 милиона долара от ресторанта и неговия персонал, вече женените Мелнгайлис и Странгис стават бегълци, преди да бъдат открити от полицията в мотел в Тенеси. Как са ги хванали? По толкова нелеп начин, че само животът може да предложи подобен сценарий. Няма да издаваме повече, целият сезон на Bad Vegan е достъпен в Netflix. Ето и официалния трейлър:


Още по темата: