Любими български филми отново на екран през август

мин. четене

Вълнуващо филмово лято с любими български продукции се задават през юли и август в ефира на БНТ. „Таралежите се раждат с бодли“, „По следите на капитан Грант“, „Васко да Гама от село Рупча“ са някои от заглавията в колекцията от любими шедьоври, която ни представя обществената телевизия.  

През август предаванията „100 % будни“, „Култура БГ“, „България в 60 минути“ и „Последният печели“ излизат в почивка и през това ефирно време ще бъде попълнено с български филми.

Ето какво е разпределението на програмата, за може да проследите и вашите предпочитани продукции, сериали или документални филми, с които БНТ определено изпъква:

Документални филми

От 2 юли всеки четвъртък от 21:00 ч. и в събота от 19:00 ч. е отделено за документални филми. Сред тях са добилия обществено одобрение „Второто освобождение“ за следвоенната реалност в България, „Белите орли“ за сраженията по време на Първата световна война; за изобретателя на първия български хеликоптер в „Икар от Кочериново“. И още: „Изповед с музика“ - за челиста Анатоли Кръстев; „Коридори на съдбата – филм за Васил Стоев“, разказващ за живота и творчеството на големия български художник; „Мълчание с достойнство“ за българските кинорежисьори Ирина Акташева и Христо Писков, както и филмите „Сантиментална история“ и „Асен Пейков – българинът от Рим“. 

Детски филми и сериали

Сутрин от 9 ч. в продължение на два часа е отделено време за детска програма. Сред тях са „Благуните“  - доста остарели по съдържание и вид, но за сметка на това непреходното качество на родното кино можем да гледаме във „Войната на таралежите“, „Васко да Гама от село Рупча“, „По следите на капитан Грант“, „Ваканцията на Лили“ и „Златно сърце“, които вървят от 18 юли.

От 6 август в събота и неделя от 10:00 ч. до 11:00 ч. най-малките зрители могат да гледат отново игралния сериал „Румбата, аз и Роналдо“. 

Сериали

От 7 юли всеки делничен ден от 19:00 ч. върви бг сериал. В селекцията са „Църква за вълци“, „Жребият“, „На границата“, „Константин Философ“ и „Четвърта власт“.

От 18 юли всеки делничен ден от 16:30 ч. по БНТ ще се завърти отново „Клиника на третия етаж“.

Игрални филми

Любими български филми ще се завъртят в ефира на БНТ от 23 август от 10:00 ч. Сред тях са „Деца играят вън“, „Куче в чекмедже“, „Мигове в кибритена кутийка“, „Йо-хо-хо“, „13-та годеница на принца“, „Таралежите се раждат без бодли“, „Принцът и просякът“, „Племенникът чужденец“.

Очаквайте плановете и програмните схеми на другите национални телевизии.

 


Още по темата: