Приказката за P.I.F. възкръсва в документален филм

мин. четене

Година и половина след като Димо от P.I.F. си отиде, толкова много неразказани приказки останаха след него. Толкова песни бяха изпети със сълзи на очи и толкова истории не видяха бял свят. Всичко това обаче ще се върне към живота в документален филм, чийто сценарий спечели финансиране за дебютно документално кино от Националния филмов център.

„Приказка за нови времена“ на продуцента Христо Дерменджиев от А Плюс Филмс ще разкаже приказката за един от любимите ни музиканти от 21. век - Димо Стоянов, който стана жертва на Ковид-19 през 2020 г.

„Когато Димо от любимите ми P.I.F. си отиде, тъгата беше - и още е - толкова огромна, че си обещах да направя всичко по силите си да им благодаря, както мога, за всичко, което са ми дали. Затова си казах, че трябва да направя филм за P.I.F. и всичките Димови чудеса. През цялата 2021г. проследявах ключовите събития на групата и така малко по малко сценарият сам започна да се пише... Още от самото начало имам чувството, че Димо ме събира с най-точните хора и буквално ми отваря очите за посоката на това, което трябва да заснемем.“, сподели във Фейсбук Велиана Кашева – кинорежисьор и отдаден фен на групата.

„Днес отговорността е още по-голяма, защото преди точно седмица научихме, че още при първия ни опит от Национален филмов център / Bulgarian National Film Center са одобрили за финансиране проекта ни за документален дебют, със сценария на филма „Приказка за нови времена“.

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: