Връщат Джони Деп в "Карибски пирати" срещу 301 млн долара

мин. четене

Холивудската звезда Джони Деп ще получи 301 млн долара, за да се върне във франчайза за „Карибски пирати“ на Disney, след като участията му бяха спрени заради делото му срещу Амбър Хърд. След щастливата съдебна развръзка за актьора, изиграл Капитан Джак Спароу, той може отново да се върне към това, което прави най-добре – да създава качествени, плътни роли и да радва публиката, пише New York Post.

Деп беше безцеременно изхвърлен от филмовата компания заради влошеното му реноме и обвиненията за домашно насилие над бившата му съпруга – тема, която превзе общественото пространство от 2018 г. насам. Досега 59-годишният Деп изигра Капитан Спароу в 5 епизода на „Карибски пирати“ за последните 19 години. Шестият обаче беше критичен и Disney не се поколеба да изхвърли най-голямата си звезда от филмовата поредица, вместо да се застъпи за актьора.

Все още няма официално потвърждение за сделката за новия филм, но от Disney имат интерес от продължението на „Карибски пирати“ точно сега, когато рейтингът на Джони Деп скочи до небето след изчистването на името му, твърди източник на Poptopic.

Според списание „Е!“, новината, че Деп е готов веднага да се върне на снимачната площадка след лошото отношение на филмовата компания, не е вярна. Представители на Деп и Disney все още не са коментирали тази информация. 

„Абсолютно вярвам, че след края на съдебния процес с Джони Деп, „Карибски пирати“ са готови да качат отново на борда капитан Джак Спароу. Има много потенциални печалби за любимия герой, дълбоко вграден в културата на Дисни“, каза източник, пожелал анонимност прес списание „People“.

По-рано този месец съдът във Феърфакс, Вирджиния, САЩ отсъди Джони Деп да получи над 10 млн долара по делото срещу бившата му съпруга Амбър Хърд. Деп твърдеше, че тя го е оклеветила като го е обвинила в домашно насилие. Съдебното жури установи, че Джони Деп не е имал прояви на домашно насилие, а вместо това Хърд е упражнявала патологични прояви на психическа нестабилност.

 

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: