Все по-голямо търсене на коуъркинг и офиси в София

мин. четене

Ръст в търсенето на офиси под наем се наблюдава за първото полугодие на 2022 г. в България. Това показва доклад на „Колиърс“, който проследява развитието на пазара на офиси. С 29 % повече сделки са сключени за наемана на работни пространства спрямо първото полугодие на 2021 г., заради което може да се говори, че има траен интерес към връщането на работата в офис или поне към частичен хибриден модел на хоум офис практиките.

Причините за наемане на повече офиси в България след пандемията са няколко:

38 % - поради преместване на офиса

34 % поради подновени договори

14 % поради разширяване на дейността на фирмите в България

10 % поради наемане на площи на етап "в строеж"

4 % поради договорени от нови за пазара компании.

Основното търсене на офис пространства идва от ИТ и аутсорсинг компании (44 % от сделките за наем), на второ място са фирми, предоставящи професионални услуги (29 % ), фармация (13 %), търговия (5 %), финансови услуги (4 %), медии (3 %). 

 

Какво се случва с предлагането на офис площи в София, вижте на следващата страница...

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: