Фронтменът на Green Day: "Отказвам се от Америка!"

мин. четене

Казусът със забраната на абортите в САЩ беше капката, с която преля чашата на търпението за фронтмена на Green Day. Били Джо Армстронг се отказва от американското си гражданство, съобщи самият той на концерт в Лондон миналия петък. 

С доста нецензурен език лидерът на ню пънк бандата каза от сцената, че му е писнало от „американските идиоти, които оглавяват Върховния съд“ и се занимават с глупави закони. По думите му в света има твърде много глупост, за да остане човек в „това подобие на държава“, каза Армстронг доста афектиран от новините за забраната на абортите в САЩ.

Фронтменът на Greеn Day вероятно ще се насочи към Великобритания като своя нова родина. 

Реакциите не закъсняха. Фенове побързаха да уведомят, че в Европа има много по-строги правила за абортите, за контрацепцията и дори за сексуалните връзки в някои страни. В публикации в Twitter се изля вълна от коментари на реакцията на Армстронг, а друга група поддръжници на певеца напомниха, че много американски артисти са заменили САЩ с Великобритания, която е много по-либерална страна. Такива примери са Мадона, Джилиън Андерсън, Гуйнет Полтроу, Кевин Спейси и много други.

 

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: