"Сбогом, татко!"

мин. четене

„Сбогом, татко“, се чува във видеоклипа на малко момче, което изпраща със сълзи баща си на летището, докато хиляди руснаци напускат Русия. Опашки се извиха пред летищата в цялата страна, след като Кремъл обяви частична военна мобилизация.

Журналистът от Уил Върнън от Би Би Си провери кадрите, след като разговаря с местните жители на Стари Оскол в Белгородска област. Кадрите се споделят и в приложението за социални медии Telegram.

Русия започна да изпълнява плана за призоваване на резервисти, които да се сражават в Украйна, след като Москва претърпя значителни военни неуспехи. Президентът Владимир Путин нареди да се мобилизират още 300 000 руснаци с военен опит, което предизвика протести в страната в сряда, а хиляди се стекоха към летищата и напуснаха страната във вид отказ да загубят живота си за Путин и в кауза, която не подкрепят.

Какво се случи по-рано?

 

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: