Ядат ли глиганите деца наистина?

мин. четене

Кратко видео от две минути се завъртя в понеделник в социалните мрежи в което Иван Калчев - Глиги представя крайно противоречиво мнение - "Ако ти се роди урод, да имаш правото да го убиеш". Това накара много хора да се възмутят силно от добилия вече сериозно внимание български легионер в Украйна.

 


Това провокира и самия Иван Калчев да публикува свой отговор днес, в който се разбира, че контекста на изказването е удобно пропуснат:
 Както става ясно от поста на Иван Калчев, събитието на които са изречени тези думи е от 2017 - на публично преведен Open Mic на Българското либертарианско общество, копие от което има качено в YouTube. Подобни събития често се обсъждат крайни теми и се защитават крайни тези в дебати, които не се споделят от самите участници. Самият Иван Калчев малко след казването на тази противоречива теза сам казва, че "Не бих умрял за тази теза"

Бившият депутат от несъществуващия вече "Реформаторски блок" и настоящо острие на ГЕРБ - Тома Биков, не пропусна възможността да се изкаже по темата и да пришие и националсоциалистически убеждения на Иван Калчев.
 В един от последните си постове от фронта също така наскоро, Иван Калчев обяви, че е участвал в украинската контраофанзива и вече е близо до границата с Русия.

 

 

 


Още по темата: